Van A7 naar ART7

Kunst en de A7

In het lint van kunstwerken langs de A7 passen de al bestaande kunstwerken, zoals de twee ‘stadsmarkeringen’ net buiten Groningen. De nieuwe kunstwerken komen in de buurt van afritten en bij de in ontwikkeling zijnde hubs (transferpunten die mede bijdragen aan een emissieloze stad). Ze zijn van dichtbij te ervaren; voelen, ruiken, zien, horen. Een app of informatie ter plekke moedigen bezoekers aan op zoek te gaan naar meer bezienswaardigheden. Met deze bijzondere markeringen wordt de route over de A7 een belevenis! En niet alleen in Groningen. We trekken de plannen voor ART7 door van Amsterdam tot Hamburg.

Voor wie?

De kunstwerken van Art7 prikkelen iedereen die over de snelweg rijdt. En cultuurtoeristen, geïnteresseerden in de energietransitie, en andere nieuwsgierigen komen er speciaal voor naar Groningen. Ze maken kennis met en genieten van het unieke erfgoed en de schoonheid van de provincie. Ze verblijven in erfgoedlogies, bijzondere hotels en gastvrije B&B’s en op campings.

ART7 staat niet op zichzelf

Samen met kunstwerken langs de Waddenkust, die onder de titel Sense of Place worden ontwikkeld, ontstaat een netwerk van twee oost-west kunstlijnen. De ervaring leert dat een cultureel attractieve inrichting van een gebied sterk bijdraagt aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Onderzoek (o.a. The Creative City, David Yencken) toont aan dat regio’s bedrijven, investeringen en werkgelegenheid aantrekken als creativiteit onderdeel is van hun economische en strategische plannen. Creativiteit is de motor van de nieuwe economie.


2025: Feest!

ART7 past in de breed gedragen behoefte om de provincie Groningen hernieuwd en positief in de belangstelling te brengen. Ook Groningen Perspectief 2025 (een initiatief van bedrijven en banken) werkt hieraan actief mee en steunt ART7 krachtdadig. De bedoeling is ART7 en Groningen Perspectief 2025 in dat jaar gezamenlijk feestelijk op te leveren.