Terug naar Nieuws

DVHN: Andreas Blühm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

Gepubliceerd op:
DVHN: Andreas Blühm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

Dagblad van het Noorden, 28 november 2019, Cultuurjournalist Joep van Ruiten,

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum is aangesteld als eerste curator voor Art7, een toekomstige beeldenroute langs de rijksweg A7.

Bedoeling is dat Blühm nationaal én internationaal bekende kunstenaars gaat werven, zeggen initiatiefnemers Hans Nipshagen en Hans van der Stap van Art7. ,,Innovatieve kunstenaars die perfect aansluiten bij ons voorstel om de A7 te transformeren naar de grootste Europese kunstmanifestatie die bijdraagt aan de energietransitie.”

Gesprekken met Nationaal Programma Groningen

Volgens Van der Stap hebben het Mondriaan Fonds en de BankGiroLoterij steun toegezegd voor het project. Met het Nationaal Programma Groningen, door de overheid ingesteld om de economie en leefbaarheid in het aardbevingsgebied te versterken, zijn inmiddels gesprekken gevoerd.

Art7 wil kunst, innovatie en techniek combineren en internationale aandacht, economische ontwikkeling en de komst van duizenden toeristen naar Noord-Nederland generen. Het streven is om in 2022 in de provincie Groningen het eerste kunstwerk te onthullen. Daarna moeten er nog negen volgen.

Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Marten van Holten maakt een documentaire over het project 'Van A7 naar ART7'. De trailer bekijkt u hier.
 
Andreas Blühm, directeur Groninger Museum en mede-curator Art7:  ‘Het idee vind ik geweldig!’

Andreas Blühm, directeur Groninger Museum en mede-curator Art7: ‘Het idee vind ik geweldig!’

‘Een beeld naast een snelweg zetten, is niet origineel. Maar de ambitie om een soort verhaal te maken van de A7 naar Art7, met een artistieke lading, een snelwegverbinding met kunst en nieuwe vormen van energie; ja, zo'n idee vind ik geweldig!', zegt Andreas Blühm, directeur Groninger Museum.
 

Op de hoogte blijven?

* verplichte velden