Terug naar Nieuws

De ontwikkelfase gaat van start!

Gepubliceerd op:
De ontwikkelfase gaat van start!

Na een voorbereidende fase, waarin de inspanningen van Stichting Bevlogen Aarde (SBA) vooral gericht waren op een gedegen planopzet en het creëren van draagvlak voor het project, hebben we goed nieuws! De subsidieaanvragen voor ART7 zijn zodanig gehonoreerd, dat de ontwikkelfase van start kan gaan. Alle aangeschreven fondsen hebben het gevraagde bedrag toegezegd. Daarmee is het streefbedrag gehaald: We hebben een ‘Go’!

In deze ontwikkelfase wordt het Masterplan ART7 concreet uitgewerkt en zullen de eerste stappen richting de uitvoering worden gezet. De streefdatum voor de oplevering van het Masterplan ART7 is 1 januari 2020. Wanneer ook dit Masterplan een ‘Go’ haalt, kan vervolgens de uitvoeringsfase van ART7 van start gaan. De oplevering van ART7 willen we dan in 2025 rond hebben.

De subsidiegevers van de ontwikkelfase, maar ook enkele andere fondsen, hebben al aangegeven dat te zijner tijd voor de uitvoering van het project een aanvraag kan worden ingediend en kansrijk is.

DVHN: Andreas Blühm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

DVHN: Andreas Bl├╝hm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

Dagblad van het Noorden, 28 november 2019, Cultuurjournalist Joep van Ruiten, Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum is aangesteld als eerste curator voor Art7, een toekomstige beeldenroute langs de rijksweg A7. Bedoeling is dat Blühm nationaal én internationaal bekende kunstenaars gaat werven, zeggen initiatiefnemers Hans Nipshagen en Hans van der Stap van Art7. ,,Innovatieve kunstenaars die perfect aansluiten bij ons voorstel om de A7 te transformeren naar de grootste Europese kunstmanifestatie die bijdraagt aan de energietransitie.”
 
Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Marten van Holten maakt een documentaire over het project 'Van A7 naar ART7'. De trailer bekijkt u hier.
 

Op de hoogte blijven?

* verplichte velden