Nieuws

DVHN: Andreas Blühm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

DVHN: Andreas Blühm curator beeldenroute ART7, meer namen volgen later

Dagblad van het Noorden, 28 november 2019, Cultuurjournalist Joep van Ruiten, Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum is aangesteld als eerste curator voor Art7, een toekomstige beeldenroute langs de rijksweg A7. Bedoeling is dat Blühm nationaal én internationaal bekende kunstenaars gaat werven, zeggen initiatiefnemers Hans Nipshagen en Hans van der Stap van Art7. ,,Innovatieve kunstenaars die perfect aansluiten bij ons voorstel om de A7 te transformeren naar de grootste Europese kunstmanifestatie die bijdraagt aan de energietransitie.”
 
Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Trailer documentaire 'Van A7 naar ART7'

Marten van Holten maakt een documentaire over het project 'Van A7 naar ART7'. De trailer bekijkt u hier.
 
Andreas Blühm, directeur Groninger Museum en mede-curator Art7:  ‘Het idee vind ik geweldig!’

Andreas Blühm, directeur Groninger Museum en mede-curator Art7: ‘Het idee vind ik geweldig!’

‘Een beeld naast een snelweg zetten, is niet origineel. Maar de ambitie om een soort verhaal te maken van de A7 naar Art7, met een artistieke lading, een snelwegverbinding met kunst en nieuwe vormen van energie; ja, zo'n idee vind ik geweldig!', zegt Andreas Blühm, directeur Groninger Museum.
 
Beste nieuws van afgelopen tijd

Beste nieuws van afgelopen tijd

‘De toezegging van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, om curator te willen zijn voor ART7, is het beste nieuws van de afgelopen tijd’, zegt Hans Nipshagen, initiator van ART7. Samen met mede-initiatiefnemer Hans van der Stap voerde hij ‘zeer inspirerende gesprekken met Blühm’. ‘Hij gaat voor ons nationaal én internationaal bekende kunstenaars werven. Innovatieve kunstenaars die perfect aansluiten bij ons voorstel om de A7 te transformeren naar de grootste Europese kunstmanifestatie die bijdraagt aan de energietransitie.’
 
Nieuwe huisstijl en website

Nieuwe huisstijl en website

ART7 gaat een nieuwe fase in en daar hoort een creatieve, opvallende, opmerkelijke en onderscheidende huisstijl bij. Die is de afgelopen maanden ontwikkeld door Attent marketing uit Winschoten. Ook is er een nieuwe website gekomen in de look and feel van de nieuwe huisstijl.
 
 Comite van Aanbeveling en Advies

Comite van Aanbeveling en Advies

Alle gesprekken die Hans van der Stap en Hans Nipshagen de afgelopen tijd voerden, leverden een prominent Comité van Aanbeveling en Advies op. Zie hier de leden. Waarom dragen zij Art7 een warm hart toe en willen zij dit project steunen?
 
DVHN: Al miljoenen euro’s voor iconische beeldenroute langs de A7

DVHN: Al miljoenen euro’s voor iconische beeldenroute langs de A7

Dagblad van het Noorden, 9 april 2019, Tammo Beishuizen Al miljoenen euro’s voor iconische beeldenroute langs de A7 Het kunstenaarsproject Art7, tien grote kunstobjecten langs de A7 tussen Marum en Bad Nieuweschans, krijgt steeds meer vorm.
 
De ontwikkelfase gaat van start!

De ontwikkelfase gaat van start!

Na een voorbereidende fase, waarin de inspanningen van Stichting Bevlogen Aarde (SBA) vooral gericht waren op een gedegen planopzet en het creëren van draagvlak voor het project, hebben we goed nieuws! De subsidieaanvragen voor ART7 zijn zodanig gehonoreerd, dat de ontwikkelfase van start kan gaan. Alle aangeschreven fondsen hebben het gevraagde bedrag toegezegd. Daarmee is het streefbedrag gehaald: We hebben een ‘Go’!
 
Groningen toen, nu en in de toekomst

Groningen toen, nu en in de toekomst

Stichting Bevlogen Aarde (SBA) wil het cultureel erfgoed en de schoonheid van Groningen laten zien en de economie, de cultuur en het toerisme versterken. Als ‘tegengas’ tegen de beeldvorming rondom aardbevingen en krimp, biedt ART7 een andere kijk op Groningen: een schitterend gebied met een rijke historie en unieke kwaliteiten, kansen en mogelijkheden, grenzend aan het wereld erfgoed de Wadden. De eerste manifestatie van SBA was Rondom Waalkens (juni – sept. 2017). Het volgende is het omvangrijke project ART7.
 

Op de hoogte blijven?

* verplichte velden